ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Data Labs αξιοποιώντας τα ανοιχτά δεδομένα

logo2
H Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS διοργανώνουν την 1η ημερίδα/εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ώρα 17:00, στο Innovathens, Πειραιώς 100 στο Γκάζι με θέμα: «Διασύνδεση & ανοιχτή διάθεση πρωτόγνωρων δεδομένων για την οικονομία»

Τα Data Labs αποτελούν μια σειρά εννέα βιωματικών εργαστηρίων για την εξοικείωση των ερευνητών με την επανάσταση των ανοιχτών δεδομένων και οργανώνονται στα πλαίσια του έργου Linked Economy. Το Linked Economy ασχολείται με την προτυποποίηση, την διασύνδεση και την ανοιχτή διάθεση πρωτόγνωρων δεδομένων για την οικονομία με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και της δράσης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε εργαστηρίου ανακοινώνεται ξεχωριστά και ενδεικτικά περιλαμβάνει ενότητες όπως:
• Ποσοτική και ποιοτική έρευνα με βάση τα ανοιχτά δεδομένα για την οικονομία.
• Εισαγωγή στις τεχνολογίες των δεδομένων (πχ SPARQL)
• Διαφάνεια και καινοτομία με ανοιχτά δεδομένα Τα Data Labs απευθύνονται σε ερευνητές με ή/και χωρίς γνωστικό υπόβαθρο στις τεχνολογίες του Διαδικτύου και των δεδομένων.

Πρόγραμμα 1ης ημερίδας/ εργαστηρίου.
Δήλωση συμμετοχής: join.linkedeconomy.org
Επικοινωνία
Συντονιστές: Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος και Επικ. Καθηγητής: Ι. Αναγνωστόπουλος Event Manager: Γεωργία Μουριάδου, gmouriadou@gmail.com

Leave a Comment