ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Contracting Innovation Challenge: Ένας διαγωνισμός για καλύτερες δημόσιες συμβάσεις

Τα ανοιχτά δεδομένα είναι ένα σημαντικό εργαλείο  καινοτομίας, και χρησιμοποιούνται από όλους τους τομείς τηα οικονομίας σε όλο τον κόσμο ως καταλύτης για την καινοτομία. Το ODI, σε συνεργασία με το  Open Contracting Partnership, ξεκινάει το πρώτο Open Contracting Innovation Challenge, για να ανακαλύψει τις επόμενες μεγάλες ιδέες που  θα χρησιμοποιούν ανοιχτά δεδομένα για την καινοτομία στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων.

Κάθε χρόνο, οι κυβερνήσεις δαπανούν πάνω από 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσω συμβάσεων με εταιρείες για να τους παρέχουν τα πάντα, από μολύβια και χαρτί έως την κατασκευή υποδομών όπως γέφυρες, σχολεία και νοσοκομεία. Το ένα τρίτο των δημόσιων δαπανών αφορά δημόσιες συμβάσεις.  Αυτές οι συμβάσεις μαστίζονται από την αδιαφάνεια και την αναποτελεσματικότητα και είναι ο κυριότερος κίνδυνος διαφθοράς των κυβερνήσεων.

Καλύτερες, πιο έξυπνες και πιο δίκαιες κυβερνητικές συμβάσεις θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Πώς θα χρησιμοποιούσατε δεδομένα για την ενίσχυση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας των δημοσίων συμβάσεων;

Μέσα από το Open Innovation Challenge, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα αξίας $ 60.000. Οι έξι φιναλίστ  θα λάβουν χρηματικό έπαθλο $ 5.000 και καθοδήγηση για να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους. Μετά από τρεις μήνες, οι φιναλίστ θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τον μεγάλο βραβείο των 30.000 δολαρίων. Ο νικητής θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Open Contract 2017 τον Νοέμβριο, με ειδικό βραβείο για την καλύτερη κυβερνητική καινοτομία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιχειρηματίες, δημόσιες υπηρεσίες, δημοσιογράφους, χάκερ, λάτρεις των ανοιχτών δεδομένων και ακτιβιστές που αντιλαμβάνονται τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στη ζωή των ανθρώπων, οι καλύτερες δημόσιες συμβάσεις.  Θα προτιμηθούν ιδέες για έργα που εντοπίζουν και αποτρέπουν την απάτη και τη διαφθορά, προσφέρουν καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής για τις κυβερνήσεις, δημιουργούν δικαιότερο ανταγωνισμό και οδηγούν στην παροχή αποτελεσματικών αγαθών και υπηρεσιών στους πολίτες.

Για να υποβάλετε αίτηση, πηγαίνετε στο: http://challenge.open-contracting.org

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 24 Μαΐου.

Πηγή άρθρου: https://theodi.org/news/

Leave a Comment