ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εργαστήριο: Συμμετοχικές Πόλεις και Πολιτικές που στηρίζονται σε ανοιχτά δεδομένα

untitled-design-14 Η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν εργαστήριο με τίτλο «Συμμετοχικές Πόλεις και Πολιτικές που στηρίζονται σε ανοιχτά δεδομένα» την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Europe Direct (Ακαδημίας 50).

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναδειχθεί πως τα διαφανή και ανοιχτά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους φορείς. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παραδείγματα σε πόλεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί καθώς και τη δεύτερη ημέρα θα διεξαχθούν working groups  που θα συμμετέχουν Τμηματάρχες και Διευθυντές του δήμου Αθηναίων και εκπρόσωποι των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας.

imagesΟ Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει με τον Δήμο Αθηναίων (δείτε εδώ) υποστηρίζει το εργαστήριο και θα συμμετέχει με ομιλίες σχετικά με το τι είναι ανοιχτά δεδομένα, με ομιλητή τον κ. Ρούτση, με την ιδιωτικότητα και τα ανοιχτά δεδομένα, με ομιλιτή τον κ. Νούσια και με τη διαδικασία και τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να δεδομένα να είναι ανοιχτά, με ομιλητή τον κ. Χρυσό.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και των δύο ημερών.

 

Leave a Comment