ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Data Day: Πως θα κτιστεί μια ισχυρή οικονομία δεδομένων

Στην ψηφιακή εποχή μας, βασιζόμαστε σε στοιχεία για να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις. Από τους πολίτες που αναζητούν την ταχύτερη διαδρομή προς το σπίτι μέχρι και τις εταιρείες που αναζητούν επιχειρήσεις να επενδύσουν σε τεχνολογίες και υπηρεσίες που συλλέγουν, η αποθήκευση και η κοινή χρήση δεδομένων όλο και περισσότερο διαμορφώνει τις επιλογές που κάνουμε. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή οικονομία δεδομένων για τη στήριξη αυτού του κινήματος.

Ωστόσο, όπως όλες οι αναδυόμενες αγορές, η οικονομία των δεδομένων έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει μέχρι την οικοδόμηση της δυναμικής που χρειάζεται για να έχει μια σημαντική θετική επίδραση.  Τα αναγνωρίσιμα κενά που υπάρχουν στην οικονομία δεδομένων – συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής υποδομής δεδομένων, και τη έλλειψη σε επενδύσεις σε δεξιότητες  δεδομένων και την καινοτομία δεδομένων – πρέπει να επιλυθούν για να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο η οικονομία δεδομένων.

Σε αυτό το βίντεο – από την εκδήλωση για το Open Data Day  του  ODI Vienna – η  Διευθύνων Σύμβουλος του ODI  Jeni Tennison , αναλύει με λεπτομέρεια αυτά τα κενά και τονίζει την ανάγκη για τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να εξετάσουν τους ρόλους των ιδίων κεφαλαίων, της ηθικής και της εμπλοκής τους στην ώθηση για μια ισχυρότερη οικονομία δεδομένων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή άρθρου: http://theodi.org/

Leave a Comment